Uiensoep

Uiensoep Maken

 

 

Ik denk dat iedereen de “normale” uiensoep wel kent, maar ik heb voor jullie een kleine toevoeging gedaan die jullie waarschijnlijk heel lekker zullen vinden. Namelijk: uiensoep met witte wijn!! jullie denken vast dat dat een aparte combinatie zal zijn, maar geloof me, deze uiensoep is niet te versmaden! Ik heb de combinatie van witte wijn en uiensoep nog niet vaak gehoord. ik denk dat dat komt omdat de meeste mensen het niet aan durven, omdat het toevoegen van witte wijn aan gerechten vaak een specifieke smaak geeft. Ik raad het vooral de wijnliefhebbers  aan omdat je nu een combinatie hebt van heerlijk eten en drinken.

De ingrediënten van de uiensoep:

 1. 50 Gram boter
 2. 750 Gram schoongemaakte en in ringen gesneden uien
 3. 25 Gram bloem
 4. 8 dl bouillon
 5. 2 dl DROGE witte wijn( dit is een grote aanrader)
 6. Zout
 7. Peper
 8. 4 niet al te dunnen sneetjes brood
 9. 75 gram geraste belegen kaas

 

Bereidingswijze van de uiensoep:

Verhit de boter in een pan en bak de ringen ui in ca. 5 minuten goudgeel. Roer de bloem door de uien. Voeg tijdens het roeren beetje bij beetje de bouillon en de witte wijn toe tot een gebonden soep is ontstaan. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken. Maak de uiensoep op smaak met wat zout en peper. Leg de sneetjes geroosterd brood in 4 soepkommen. Schenk de uiensoep in de kommen en bestrooi de soep met geraspte kaas. Plaats de kommen soep onder de voorverwarmde ovengrill tot dat de kaas is gesmolten en lichtbruin is gekleurd. Serveer de soep gloeiend heet, dat maakt echt een verschil!

 

Varianten van de uiensoep: 

 1. Voeg ragfijn gesnipperde knoflook toe, tegelijk met peper en tijm. Dit geeft een heerlijke smaakcombinatie in je mond van ui en knoflook. Laat de knoflook niet meebakken, maar geniet ogenblikkelijk daarna de bouillon er bij. Gebruik voor dit zuidelijke recept liever olie dan boter of margarine. Ik raad je wel aan om niet al teveel knoflook toe te voegen, want overdaad schaadt!
 2. Het kan ook erg lekker zijn om wat paprikapoeder over je uiensoep met kaas te doen, het geeft net een klein smaakje meer!
Categorieën: Soep recepten

Reacties zijn afgesloten.